est est est או איך יצרתי את המופע של צח חרמון – מופע תיאטרלי מוסיקלי המבוסס על עקרונות האימון

est est est או איך יצרתי את המופע של צח חרמון – מופע תיאטרלי מוסיקלי המבוסס על עקרונות האימון

בגיל 37 עזבתי את עבודתי כשכיר בהייטק בכוונה לעשות שינוי בחיים ויצאתי לדרך חדשה. אם הייתם אומרים לי שתוך שנה אעמוד לבד על הבמה מול עשרות אנשים עם מופע משלי, הייתי מרים גבה…
אז איך בכל זאת זה קרה?

בפלייר של ההזמנה לחתונה, אשתי ואני רשמנו שלוש מילים שרק מעטים הבינו את משמעותן – “est est est”. משמעות המילה est בלטינית היא “זה זה”, וכשמכפילים את ה-est בשלוש אז, וואלה, זה ממש זה !
עד היום אני מרגיש שהחיבור שלי עם אשתי האהובה הוא est est est. אבל איך זה קשור ליצירת המופע? ובכן, אציג את הקשר בסיפור מלפני כמעט אלף שנה –

השנה היא 1110. בדרכו לרומא, בישופ קתולי עוצר ללינת לילה בכפרים שבדרך ובכל עצירה הוא עורך משתה חגיגי עם פמלייתו. בטרם הגעה לכפר ללינת הלילה, הוא שולח את משרתו הנאמן לחפש את היינות הטעימים ביותר שיש לאותו הכפר להציע. המשרת עובר בין הבתים, טועם יינות רבים, ובכל בית שבו היה יין שאהב הוא משרבט על הדלת את המילה “est”. כך יכלו עוזרי הבישוף לרכוש את היינות שנבחרו לקראת המשתה הלילי. באחד מן המקומות התרשם המשרת כל-כך מהיין, עד ששירבט בהתלהבות על הדלת “est, est, est”.
הבישוף טעם את היין ואהב, עד כדי כך אהב שהציע שותפות ליצרני היין המקומיים, וביחד הקימו בכפר יקב המבוסס על היין. הבישופ אף שימש כטועם הראשי במשך שנים רבות. מספרים שרק לאחר שהיה צועק “est, est, est” היו ניגשים לבקבק. (ולאוהבי היין אומר שעדיין ממשיכים לייצר את היין האיטלקי הזה, בשם – ” Est! Est!! Est!!! di Montefiascone” וטעמו לא רע בכלל).

אז איך זה קשור לכתיבת המופע?

מתוך החיפוש העצמי כשיצאתי לדרך חדשה, בניתי רשימת דברים שאני טוב בהם ושאני הכי אוהב לעשות. שלושה דברים קפצו לי מיד – לנגן על אקורדיון, לעמוד מול קהל ולכתוב.
על אקורדיון אני מנגן עוד מהיסודי ולפעמים כשעצוב לי או שאני סתם רוצה להיות עם עצמי, אני מוציא את האקורדיון מנדנו ומנגן איזו אינבנציה של באך או את זמזום הדבורה של קורסקוב, זה כמו מדיטציה בשבילי. ואם לא נגינה אז כתיבה למגירה, הרגל נעים שפיתחתי בשנים האחרונות. ולעמוד מול קהל זו אהבה שהתחילה דווקא בפחד גדול, אבל עם סקרנות והעזה, שלבסוף גרמה לי להנות לעמוד על הבמה.
לכן ברגע שחשבתי על שלושת הדברים הללו, תוך דקות הגיח לאוויר העולם הרעיון של לשלב אותם וליצור מופע שמדבר בדיוק על זה – על חיפוש עצמי ועל איך לעשות את השינוי הזה בחיים, זה שרבים כל כך מחפשים.
תחושת ה”אאוריקה” שליוותה אותי באותו רגע דמתה אולי לאותה התלהבות של הבישופ מהיין, וההתלהבות הזו הובילה אצלי גם לעשייה. זו הייתה הרגשה של דחיפות ושל הנאה צרופה, במשך מספר שבועות כתבתי, מחקתי, ניסיתי, העזתי ויצרתי את המופע של צח חרמון. זה קרה מהר, מהר מאוד אפילו, ודווקא זה מה שגרם לי להבין שהמופע הזה נועד להצלחה. כי כשזה זה, זה זה!

לאחר מספר מופעי “בדיקה” מול חברים קבעתי ביומן תאריך לפרמיירה – בית דני בת”א, אוגוסט 2010. נהניתי מכל רגע שהייתי על הבמה, דיברתי, ניגנתי, כאבתי, צחקתי והבאתי את האמת שלי, ומסתבר שזה גם עשה טוב למי שצפה במופע, והשאר כתוב בספרי ההיסטוריה (-:

איך באים לידי ביטוי עקרונות האימון במופע?

במהלך סדנת אימון אישי (קואצ’ינג) שעברתי ביקשה המנחה שאכתוב את כל החלומות שלי שארצה שיתממשו בחיי בעוד עשר שנים. אז כתבתי.
וכתבתי שוב למחרת, וגם למחרת, והאמת שכתבתי אותם לעצמי כל יום עם הקפה של הבוקר, כתבתי ונהניתי לכתוב אותם כי הם ריגשו אותי וגרמו לי לפתוח את היום בשמחה ובאנרגיה גבוהה.  הבנתי שככל שאתמיד ואומר לעצמי את החלומות שלי כל יום מחדש, יגברו הסיכויים שהם יתממשו.  ואז גם אמרתי לעצמי-  למה שאומר אותם רק לעצמי?..
אחד מעקרונות האימון הוא, שכשאתה מצהיר משהו לעולם אז המחויבות שלך אליו הרבה יותר גדולה.  אז… זה מה שעשיתי (-:
אם מסתכלים על זה ככה, הרי שהמופע הוא בסך הכל צורך אישי שלי להצהיר את החלומות שלי לעולם, בפני כמה שיותר אנשים. אז כתבתי מופע, הזמנתי קהל והצהרתי בפניו את החלומות שלי. עד היום עשיתי את זה כבר מול כמה מאות אנשים. ו…ספוילר…. זה עובד. החלומות מתגשמים…

עד כמה חשוב לעבוד עם אנשי מקצוע?

ובכן התשובה המתבקשת היא כן. יחד עם זאת, במיוחד למי מכם שנמצא בשלב הגרעיני של הרעיון הראשוני, המדליק, זה שעדיין בוסרי אבל מלא התלהבות ראשונית, אז לפעמים אנשי מקצוע יכולים להסית מהדרך האותנטית.  כשאני התחלתי להופיע זה היה רק אני עם הרעיונות שלי, הכתיבה והבימוי שלי. אשתי היקרה היתה אחראית על המוסיקה וזו הייתה חוויה יוצאת מגדר הרגיל. וכן מאוד מאוד מומלצת!  (אחר-כך כבר לקחתי במאי מקצועי , אבל על כך ארחיב בכתבה אחרת).  ולגבי שיווק המופע?  גם כן הכל בעצמי, אין כמו מי שיצר את המופע ומופיע בו כדי לספר עליו ולשווק אותו. הצטרפתי לקבוצות כח וקהילה תומכת, נתתי מעצמי וקיבלתי חזרה, השיווק היה יומיומי ונעשה בהנאה רבה. (אחר-כך כבר לקחתי איש שיווק מקצועי , אבל על כך ארחיב בכתבה אחרת) , גם לגבי  אתר הבית של המופע למדתי לבד איך לבנות ובניתי בעצמי,  (אחר-כך כבר לקחתי איש מקצוע , אבל על כך ארחיב בכתבה אחרת).
אני חושב שהבנתם את הרעיון…

אז איך תוכלו להיעזר בסיפור שלי לחיים שלכם?

למי מכם שחולם לספר את סיפור חייו במופע משלו, או להוציא ספר, לצייר, לפסל או לשיר ולנגן, אני יכול לומר רק את דעתי הצנועה על-פי ניסיון חיי והיא שפשוט עשיתי את מה שאהבתי.
אישה חכמה אמרה לי פעם שבדרך להגשמת היעוד צריך לשאול את עצמנו שלוש שאלות סינון –
שאלה ראשונה – מהם הדברים שאני מאוד אוהב לעשות.
שאלה שניה – מהם אותם דברים שכשאני עושה אותם אני טוב באופן יחסי מאחרים.
שאלה שלישית – מהם אותם דברים שאני אוהב לעשות ושאני גם טוב בהם, יש בהם גם נתינת ערך לאחר.

הרבה זמן התחבטתי בשאלות האלו, עד אותו רגע של ‘אאוריקה’ כשגיליתי שליצור את המופע של צח חרמון על סיפור חיי עונה על כל אחת מהשאלות בצורה מלאה. ואז כבר לא הייתה התחבטות. כשזה זה, זה זה.

דוקטור סוס כתב “אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים”, וזה נכון כי גם אני (ואולי גם את או אתה) כתבתי שנים למגירה, וגם אני (ואולי גם את או אתה) הפעלתי יותר את הראש ופחות את הלב כדי לחשב כדאיות עסקית לפני שבחרתי לצאת לדרך חדשה, לקחתי בחשיבות רבה מידי את מוסכמות החברה, אבל בסוף אני (והלוואי שגם את או אתה) העזתי לעשות משהו אחר ולא שגרתי, שבועט במוסכמות החברה והבאתי איתי לשולחן העבודה קורטוב של אינטגריטי פנימי, חצי כוס של חוש אמנותי, שתי כפות אומץ לספר את הסיפור שלי, ועוד שני גלונים של אומץ להוציא אותו החוצה אל העולם, מבלי לדעת לאן זה יוביל.
כי ככה זה בחיים לפעמים, כשמוצאים את היין הנכון, תשאלו את הבישופ, אין צורך להמשיך לחפש – est, est, est.

 

זה מעניין אתכם? אני מזמין אתכם ליצור איתי קשר: